احتمالاً شما هم همچون دیگران، وقتی به لوازم مورد نیاز برای ارتقای کامپیوتر خود فکر میکنید، زیاد توجهای به ماوس نمیکنید. در نگاه بیشتر افراد همهی ماوسها مشابه هم هستند اما باید خاطر نشان کرد که این دیدگاه کاملا صحیح نیست! ماوس یا همان موشواره یکی از پرکاربردترین قطعات سختافزاری برای رایانه شخصی شماست که نیاز به توجهی ویژهای در زمان خرید دارد. درواقع انتخاب مدلهای باکیفیت و مناسب به شما در ارتقای عملکرد در هنگام بازی یا کار کمک میکند! به علاوه چنین انتخابی میتواند آسیب به مچ دست و انگشتان را به حداقل برساند. با توجه به همین موارد هم در این راهنمای خرید نگاهی دقیق به انواع ماوسهای موجود در بازار خواهیم داشت و در کنار آن ۶ فاکتور طلایی را برای انتخابی مطمئن به شما ارائه میکنیم.
انواع ماوسهای موجود در بازار
برای اکثر کاربران، ماوسهایی با سه دکمهی استاندارد (دکمه چرخی اسکرول به عنوان دکمه سوم عمل میکند!) کاربردی است. در عین حال استفاده از ماوس برای کارهای خاصی که در ادامه به آنها اشاره میکنیم، نیازمند دقت نظر در خرید است تا مدلی مناسب انتخاب شود.
ماوسهای گیمینگ یا بازی (Gaming Mice)
راهنمای خرید موس گیمینگ
به همهی گیمرها توصیه میشود که همیشه روی خرید یک ماوس مخصوص برای بازی سرمایهگذاری کنند. اگرچه انتخاب ماوسی مخصوص شما را به بازیکن بهتری تبدیل نمیکند، اما بازی کردن را بسیار آسانتر میکند. به طور کلی بهترین ماوسهای گیمینگ باید دارای مزایای ارگونومیکی باشند تا در حین بازی، آن هم به مدن طولانی کاربری راحتتری را رقم بزند. لازم به ذکر است که ماوسهای گیمینگ حرفهای همراه با سنسورهای خاصی هستند که به بهبود عملکرد فرد بسیار کمک میکند.
با خرید ماوس گیمینگ بازی راحتتر میشود، چراکه به آسانی میتوان دکمههای کیبورد را به یک دکمه بر روی ماوس مپ کرد.
از جمله دیگر موارد مهم در زمان خرید ماوس گیمینگ این است که دکمههای این مدل محصول به گونهای پیکرهبندی شدهاند که برای انجام کارهای تکراری مناسب باشند. درواقع با یک کلیک ساده (چند دکمه بر روی کیبورد را میتوانید به یک دکمه بر روی ماوس، مپ کنید) میتوانید خشاب عوض کنید یا از کیت کمکهای اولیه استفاده کنید.
بسیاری از ماوسهای گیمینگ، دارای دکمههای اضافیای به نام DPI هستند. DPI مخفف «Dots per inch» به معنی تعداد نقاط در واحد اینچ است. این اصطلاح معیاری برای مشخص شدن میزان حساسیت کلی ماوس است، به این معنی که هرچه میزان DPI ماوس بیشتر باشد، نشانگر ماوس میتواند سریعتر (نرمتر و دقیقتر) حرکت کند، در چنین حالتی میتوان کارهای بیشتری را با حرکات انگشتانِ کمتر انجام داد.
ماوسهای قابل حمل یا مسافرتی (Travel Mice)
موسهای مسافرتی (Travel Mice)
از جمله دیگر مدلهای این نوع از محصولات، ماوسهای قابل حمل یا مسافرتی است. از آنجایی که طراحی و ساختار این محصولات کوچک و جمعوجور است، بیشتر آنها تنها دارای دو یا سه دکمهی استاندارد هستند. در کنار این موارد بیشتر مدلهای مسافرتی بیسیماند، اگرچه در طراحی برخی مدلها استفاده از سیمهای کوتاه یا جمع شونده اعمال شده است. لازم به ذکر است که ماوسهای مسافرتی چندان گرانقیمت نیستند و در صورت گم شدن، میتوانید به راحتی آن را جایگزین کنید.
نکتهی اصلی در مورد خرید ماوس مسافرتی، توانایی قرارگیری آن در یک فضای تنگ و کمجا، مانند کیف لپتاپ است،اما باید بدانید که متاسفانه اغلب این دستگاهها با در نظر گرفتن اصول ارگونومی طراحی نشدهاند. در حالت کلی ماوسهای مسافرتی برای افرادی که دائما در سفر هستند، گزینهای ایدئال است، اما برای استفادههای طولانی مدت چندان مناسب نیستند.
ماوسهایی با طراحی ارگونومیک برای گرافیستها و طراحان
موسهایی با طراحی ارگونومیک برای طراحان
ماوسهای ارگونومیک به گونهای طراحی شدهاند که به شکلی طبیعیتر در دست شما قرار میگیرند و مقدار قابلتوجهی فشار را از روی انگشتان و مچ دست کم کنند. همچنین این دسته از کالاها با وجود دکمههایی در دسترس، کار شما را راحتتر میکنند.
البته اینکه در زمان کار تا چه میزان راحتی را تجربه کنید، وابسته به شرایط زیادی است؛ از جملهی این موارد میتوان به نوع در دست گرفتن ماوس اشاره کرد. درواقع برخی از کاربران علاقهمندند که در زمان کار با ماوس، انگشتان دست خود را صاف نگه دارند، در حالی که برخی دیگر حالت چنگال مانند انگشتان را ترجیح میدهند. به یاد داشته باشید که اندازهی محصول، یکی از فاکتورهای مهم در راحتی است و در کنار آن بسیاری از ماوسها در دو نسخهی مخصوص راست دستان و چپ دستان به بازار عرضه میشود. در نتیجه، اگر به دنبال یک ماوس ارگونومیک هستید، بهتر است خرید را حضوری انجام دهید و در ابتدا چند ماوس را تست کنید. لازم به ذکر است که ماوسهای عمودی، یک نوع خاص از ماوسهای ارگونومیک هستند که راحتی بالایی هم دارند.